NEC dreigt twee doelmannen te verliezen: 'Kans bij Arsenal aangrijpen'

NEC dreigt twee doelmannen te verliezen: 'Kans bij Arsenal aangrijpen'

05-07-2016 07:59

Hannes Halldorsson (32) keert waarschijnlijk niet meer terug bij NEC. Door het succes van de doelman met IJsland op het EK is de interesse aangewakkerd. Daarnaast is de twintigjarig Guy Smit, ook een keeper, op weg naar Arsenal.

Halldorsson heeft nog een contract voor een jaar. NEC verhuurde hem het afgelopen halve seizoen aan Bodo/Glimt. Dankzij een blessure was de IJslander voorbij gestreefd door Brad Jones en belandde hij op de Nijmeegse bank. Het lijkt erop dat hij komend seizoen ook niet onder de lat staat bij NEC.

Volgens De Gelderlander hebben clubs uit Engeland interesse, en heeft het Deense Randers zich al in De Goffert gemeld voor de sluitpost. Daar moet hij Kalle Johnsson - twee jaar geleden keeper bij NEC - opvolgen. Johnsson verkast naar het Franse Guingamp.

Smit
Daarnaast dreigt NEC Smit te verliezen aan Arsenal. Hij traint de komende twee weken mee met de beloftenselectie van de Londenaren. "Deze kans moet ik met beide handen aangrijpen", zegt de transfervrije doelman in de regionale krant. Hij werkte ook al een stage af bij Brighton & Hove Albion, ook uit Engeland.