'Klassieke truc Real op transfermarkt: club wil Barça-target wegkapen'

'Klassieke truc Real op transfermarkt: club wil Barça-target wegkapen'

05-07-2016 11:39
10

Real Madrid en FC Barcelona lijken deze zomer een robbertje uit te gaan vechten op de transfermarkt. De Koninklijke heeft de naam van Portugal-middenvelder André Gomes, net als Barça, omcirkeld.

Dat meldt Marca dinsdag. Afgelopen weekend werd al bericht over de interesse van Barcelona. Toeval of niet, nu is ook Real geïnteresseerd in de speler van Valencia. Het zal geen goedkoop grapje worden om de sierlijke middenvelder vast te leggen. Een bod van veertig miljoen van Juventus werd namelijk al door Valencia van tafel geveegd.

Volgens de Spaanse krant is er minstens 65 miljoen euro nodig om Gomes binnen te halen. Marca denkt dat de kans groot is dat Real aan het langste eind trekt en niet Paul Pogba, maar Gomes de eerste grote Real-transfer van deze zomer wordt. Behalve de twee Spaanse grootmachten zijn ook Juventus, Chelsea en Paris Saint-Germain aan Gomes gelinkt. Manchester United trok zich eerder terug en besloot voor Henrikh Mkhitaryan te gaan.

Bij Valencia heeft Gomes een contract tot medio 2020 met een transferclausule van 120 miljoen. De club wil echter meewerken aan een transfer om het gemis van Champions League-inkomsten te compenseren. Gomes' vorige club Benfica profiteert flink mee van een eventuele transfer. De Portugezen toucheren 25 procent van de transfersom.