Keuze voor Ajacied van 15 miljoen: twee goede, twee onverstandige opties

Keuze voor Ajacied van 15 miljoen: twee goede, twee onverstandige opties

05-07-2016 13:15
12

Een transfer van Arek Milik naar de Serie A lijkt eerder een kwestie van dagen dan van weken. Naast de serieuze interesse van Napoli, dat al meerdere malen met Ajax sprak over de Pool, hebben volgens De Telegraaf ook Juventus, AS Roma en SS Lazio in Amsterdam geïnformeerd naar de vraagprijs, die zo’n 15 miljoen euro zou zijn. VoetbalPrimeur kijkt naar waar de beste kansen liggen voor Milik.

Juventus
Opvolger van: Alvaro Morata (naar Real Madrid)
Concurrenten: Paulo Dybala, Mario Mandzukic, Simone Zaza, Alberto Cerri, Simone Ganz
Systeem: 3-5-2 met twee centrumspitsen
Andere genoemde kandidaten: Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Christian Benteke (Liverpool), Marquinhos Cipriano (Sao Paulo), Alexis Sánchez (Arsenal)

Wedden

Meer odds

Milik heeft bij Polen laten zien goed te functioneren in een twee spitsen-systeem, maar zou bij Juventus wel met moordende concurrentie te maken krijgen. Na het vertrek van Morata blijven er nog altijd spitsen als Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Simone Zaza over. De opening ligt mogelijk bij Zaza, die door het gebrek aan speelkansen een transfer wil, maar speeltijd krijgen bij Juventus zou voor Milik een helse klus worden.



Napoli
Opvolger van: Gonzalo Higuain (in belangstelling van Atlético Madrid)
Concurrenten: Gonzalo Higuain (indien hij blijft), Manolo Gabbiadini, Nicolao Dumitru, Soma Novothny
Systeem: 4-3-3 met één centrumspits
Andere genoemde kandidaten: Ciro Immobile (Borussia Dortmund), Mauro Icardi (Internazionale), Romelu Lukaku (Everton), Christian Benteke (Liverpool)

Napoli lijkt het meest geïnteresseerd in Milik, wat zijn aanwezigheid maandag in Napels (officieel volgens een vakantie) kan verklaren. Volgens Italiaanse media is de club bereid aan de vraagprijs van 15 miljoen euro te voldoen. Als Napoli de deal met Ajax sluit, dan kunnen we ook al met potlood een vertrek van Gonzalo Higuain naar een Europese grootmacht invullen. Áls Higuain vertrekt, dan is Napoli voor Milik héél interessant en sportief de beste optie.



AS Roma

Opvolger van: Edin Dzeko (in belangstelling van Premier League-clubs)
Concurrenten: Edin Dzeko (indien hij blijft), Francesco Totti, Ezequiel Ponce, Antonio Sanabria, Umar Sadiq, Diego Perotti (spelmaker als spits gebruikt)
Systeem: 4-3-3 of 4-3-2-1 met één centrumspits
Andere genoemde kandidaten: Abel Hernandez (Hull City)

Roma heeft genoeg smaken op de spitspositie en daarom lijkt een transfer naar de club van Kevin Strootman niet het meest gunstige scenario voor Milik. Er is wel belangstelling voor Edin Dzeko vanuit Engeland, maar de Bosniër wil voor zijn kans gaan in Rome en een langer verblijf van Dzeko zou de deur door de aanwezigheid van zoveel aanvallers voor Milik dichtgooien.



SS Lazio

Opvolger van: Miroslav Klose (contract niet verlengd)
Concurrenten: Filip Djordjevic, Brayan Perea
Systeem: 4-3-3 met één centrumspits
Andere genoemde kandidaten: Graziano Pellè (Southampton), Lukas Podolski (Galatasaray), Enner Valencia (West Ham United), Leonardo Pavoletti (Genoa), Fernando Llorente (Sevilla), Robin van Persie (Fenerbahçe)

Bij Lazio zou Milik absoluut geen moeite hebben om de spitspositie in te vullen na het vertrek van Miroslav Klose, de targetman van de Romeinen. De spitspositie is matig ingevuld, met de concurrentie kan de Pool vrij eenvoudig afrekenen en met Antonio Candreva en Keita Baldé (en heel misschien nog Ricardo Kishna?) aan zijn zijde heeft Milik een aantal uitstekende potentiële aangevers. Een kwalitatief mindere club voor Milik, maar voor zijn speelkansen wellicht wel de beste optie als Higuain bij Napoli blijft.