Kuipers kondigt afscheid aan: 'Mooi moment om er dan punt achter te zetten'

Kuipers kondigt afscheid aan: 'Mooi moment om er dan punt achter te zetten'

06-07-2016 11:06
9

Björn Kuipers stopt na het WK 2018 in Rusland hoogstwaarschijnlijk met het fluiten van internationale wedstrijden. Dat laat de topscheidsrechter weten in een vraaggesprek met TC/Tubantia. 

"Ik wil nog naar het WK in 2018. Als ik de finale op het EK had gehaald, was dat misschien een moment geweest om ermee te stoppen. Nu ga ik zeker nog twee jaar door. Dan ben ik 45 en dat lijkt me een mooi moment om er internationaal een punt achter te zetten", aldus Kuipers, die maandag te horen kreeg dat het eindtoernooi in Frankrijk er voor hem opzit. De leidsman floot op het EK drie duels. 

Veelbesproken moment was een penalty-incident tijdens Kroatië-Spanje. Sergio Ramos miste, maar de Kroatische goalie stond véél te ver voor zijn lijn en eigenlijk had de strafschop dus opnieuw moeten worden genomen.

"Even voor de duidelijkheid: tussen het moment van de aanloop van Ramos en het afdrukken zaten welgeteld 0.56 seconden. Daarin hadden wij dus moeten beslissen dat de keeper te ver uit zijn doel was gekomen", legt Kuipers uit. "Ik praat daarmee niets goed, maar geef alleen aan hoe snel alles gaat. Wat vervolgens ook niet meewerkte was dat de strafschop werd gemist en dat het een groot land als Spanje betrof."