Update: Messi gaat in beroep tegen 21 maanden celstraf en miljoenenboete

Update: Messi gaat in beroep tegen 21 maanden celstraf en miljoenenboete

06-07-2016 21:48
58

Lionel Messi is wegens belastingfraude veroordeeld tot een celstraf van liefst 21 maanden. Ook moet de Argentijnse sterspeler van FC Barcelona een boete van twee miljoen euro ophoesten. 

Diverse media uit Spanje melden dat woensdagmiddag. Messi hoeft zijn celstraf niet uit te zitten, omdat hij geen strafblad heeft. Volgens de Spaanse wet worden celstraffen onder de twee jaar in dat geval altijd voorwaardelijk uitgediend. Net als de vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar kreeg ook diens vader Jorge een celstraf van 21 maanden opgelegd. De twee verdwijnen niet achter de tralies, maar staan de komende twee jaar wel onder extra toezicht van Spaanse justitie. 

Tussen 2007 en 2009 zou Messi inkomsten uit sponsordeals hebben weggesluisd via een netwerk van offshorebedrijven. Daardoor is de Spaanse fiscus miljoenen euro's misgelopen. Messi en zijn vader hoopten een schikking te treffen door vijf miljoen euro op tafel te leggen. Die aanpak leverde geen resultaat op. 

Voor Messi is dit de tweede grote tegenvaller in korte tijd. Vorige maand verloor de aanvoerder van Argentinië de Copa America-finale van Chili. De dribbelaar was ontroostbaar en kondigde na de wedstrijd zijn afscheid bij de nationale ploeg aan. 

Update 21.48: Lionel Messi gaat in beroep tegen de straf die de Spaanse justitie hem woensdag oplegde. Dat laten de advocaten van de Argentijnse ster van FC Barcelona weten. Messi (29) kreeg een boete van twee miljoen euro en celstraf van 21 maanden opgelegd, maar hoeft niet daadwerkelijk de gevangenis in.