Enthousiaste Diks afgebeuld in Florence: 'Hij en ik mogen het gaan uitmaken'

Enthousiaste Diks afgebeuld in Florence: 'Hij en ik mogen het gaan uitmaken'

06-07-2016 13:48
6

Kevin Diks is sinds woensdagmiddag officieel Vitesse-speler af. De negentienjarige vleugelverdediger heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij Fiorentina. De medische keuring in Florence was pittig, laat Diks weten aan Voetbal International. 

"Ik was net wel een beetje moe. Dit was de eerste keer dat ik een medische keuring moest ondergaan, en die was best taai. Daarnaast moeten we veel rondrijden hier, in het drukke verkeer van de stad. Maar al met al ben ik heel blij: ik heb een mooi contract getekend bij een heel mooie club", luidt de eerste reactie van de vleugelverdediger. 

Zijn perspectieven zijn goed bij de subtopper uit de Serie A, denkt hij zelf. "'Ik moet in de voorbereiding mijn best doen en dan is het aan de trainer om te beslissen of ik ga spelen. Zoals het er nu naar uitziet mogen Nenad Tomovic en ik gaan uitmaken wie er rechtsback wordt. Dus dat ziet er positief uit. Ik ga gewoon m'n ding doen, en dan hoop ik dat ik tijdens de eerste wedstrijd aan de aftrap sta."

Lees ook: Fiorentina heeft papieren rond en legt Diks voor vijf jaar vast