AZ geeft deel van Janssen-geld vast uit: spits tekent voor vier seizoenen

AZ geeft deel van Janssen-geld vast uit: spits tekent voor vier seizoenen

06-07-2016 17:11
11

Zoals verwacht heeft AZ woensdagmiddag de komst van Wout Weghorst afgerond. De 23-jarige spits komt over van Heracles Almelo. Hij heeft in Alkmaar voor vier jaar getekend. 

Dat laat AZ weten via de officiële kanalen. De komst van Weghorst naar de nummer vier van de Eredivisie kan waarschijnlijk niet los worden gezien van de toekomst van Vincent Janssen. De topscorer van de Eredivisie lijkt de overstap te maken naar Tottenham Hotspur.

Volgens diverse media kost Weghorst, oud-speler van onder meer FC Emmen, AZ ruim één miljoen euro. De targetman had in Almelo nog een contract voor één jaar. Afgelopen winterstop was de aanvaller al dichtbij een vertrek. Een overstap naar Cardiff City ketste op het laatste moment echter af. 

"Wout is een centrumspits van wie wij denken dat er nog veel rek in zit. Afgelopen seizoen heeft hij bij Heracles Almelo bewezen dat hij doelpunten kan maken. Wout is balvast, goed met de rug naar de goal en mede door zijn lengte een goede kopper", legt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, uit. "Buiten zijn voetbalkwaliteiten is hij een echte winnaar. Je zie aan alles dat hij het maximale eruit wil halen."