Overmars sluit komst van gedroomde spits naar Ajax definitief uit

Overmars sluit komst van gedroomde spits naar Ajax definitief uit

07-07-2016 11:02
25

Klaas-Jan Huntelaar verkast definitief niet naar Ajax. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, sluit een deal met Schalke 04 donderdag uit.

Overmars deed dat langs het trainingsveld in het Oostenrijkse Zillertal, waar Ajax zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. "Huntelaar blijft honderd procent zeker bij Schalke", liet hij weten aan Voetbal International, het Algemeen Dagblad en De Telegraaf.

Heel treurig zou Overmars niet zijn geweest over het mislopen van Huntelaar. De Ajax-directeur liet een voorzichtige lach zien, volgens De Telegraaf het teken dat de Amsterdammers ver zijn met een alternatief voor Huntelaar. De hoofdrolspeler liet zich donderdagochtend al horen in Duitsland.

De komst van de Oranje-spits (32) is uiteindelijk ook financieel niet haalbaar gebleken voor Ajax. Huntelaar heeft een clausule in zijn contract dat als hij vijftig procent van de wedstrijd speelt, automatisch een jaar contractverlenging krijgt bij Schalke. Ajax zou dan ongeveer tien miljoen salarisverschil moeten compenseren én een transfersom moeten betalen, meldt De Telegraaf.