Ajax laat 'grootste talent' gaan: 'Hij staat nog op lijstjes van grote clubs'

Ajax laat 'grootste talent' gaan: 'Hij staat nog op lijstjes van grote clubs'

07-07-2016 11:18
21

Ajax zet deze zomer het mes in de Deense enclave in Amsterdam, met het vertrek van Viktor Fischer, Lucas Andersen en Nicolai Boilesen. Kenneth Perez had vooral meer verwacht van eerstgenoemde.

Perez noemt Fischer het grootste talent van de drie. "Ik dacht dat hij het helemaal zou worden", bekent de voormalig jeugdtrainer van Ajax in gesprek met de NOS. "Zijn blessureleed heeft ook veel impact gehad op zijn tijd bij Ajax. In de tussentijd haalde Ajax toevallig ergens Amin Younes vandaan. Hij speelde blijkbaar zo goed, dat Viktor niet meer aan spelen toekwam."

"Maar zijn invalbeurten waren ook om te janken", voegt Perez eraan toe. "Ik denk dat hij het vooral mentaal niet kon opbrengen om na zijn blessure niet meteen weer dé man te zijn, maar achter Younes moest plaatsnemen. Dat is voor hem heel moeilijk geweest. Daardoor liep hij in zijn bewijsdrang zichzelf voorbij in zijn invalbeurten."

Middlesbrough pikte Fischer (22) onlangs op bij Ajax. De Premier League-promovendus betaalde vijf miljoen euro. Perez: "Dat is natuurlijk een schijntje. Als je een bal recht vooruit kunt schieten, kost je al twintig miljoen in Engeland. Ik ben ervan overtuigd dat hij vanwege zijn goede prestaties in de jeugd nog op de lijstjes staat van alle grote clubs. Dus als hij het maar enigszins goed doet, haalt een grote club hem op, denk ik."