Sneijder op weg naar transfer: zes opties, met twee Premier League-clubs

Sneijder op weg naar transfer: zes opties, met twee Premier League-clubs

07-07-2016 14:30
12

Het lijkt na drieënhalf jaar de hoogste tijd voor Wesley Sneijder om Galatasaray te verlaten. VoetbalPrimeur zet zes interessante opties op een rij voor de 32-jarige spelmaker.

De situatie van Sneijder in Istanbul is ingewikkeld en simpel tegelijk. De leiding van Galatasaray is de dure Oranje-international liever kwijt dan rijk, maar wil geen gezichtsverlies lijden bij de achterban en probeert Sneijder onder de tafel weg te pesten met onder meer een miljoenenboete. De volgende stap is daarom simpel: de ervaren Utrechter lijkt beter zijn heil elders te kunnen zoeken. Zes realistische opties:

Wedden

Meer odds

AC Milan
Sneijder is op zoek naar een nieuwe uitdaging en Milan is op zoek naar aansluiting met de top van Europa. Match made in heaven, zou je zeggen. In Italië werd deze week gemeld dat Sneijder dat ook heeft begrepen en zichzelf inmiddels heeft aangeboden bij de Rossoneri. De bal ligt nu bij Vincenzo Montella, de nieuwe trainer van Milan.

Internazionale
AC Milan zal het niet cadeau krijgen, want ook stadgenoot Internazionale is in de race. Sneijder zou óók de telefoon hebben gepakt voor een belletje met Inter-trainer Roberto Mancini. Een rentree zou pikant zijn, omdat hij drieënhalf jaar geleden juist met ruzie vertrok uit het Giuseppe Meazza. De wens van Sneijder zou mede ingegeven zijn door Yolanthe, die populair is in Italië en Milaan als de ideale plek ziet om aan haar carrière te werken.

Juventus
Niet alleen in Milaan, ook in Turijn is men op de hoogte van de status van Sneijder. Misschien niet zo glamorous als de modestad, maar wél een grote sportieve verbetering. Juventus probeerde de Utrechter een jaar geleden al los te weken bij Galatasaray, maar knapte toen af op de vraagprijs van twintig miljoen euro. Inmiddels vragen de Turken nog maar 7,5 miljoen euro en dat zal Juventus bevallen.

Everton
Natuurlijk, de nieuwe club van Ronald Koeman kan niet ontbreken in deze lijst. Sneijder speelde nog nooit in de Premier League, maar heeft wel altijd een zwak gehad voor de competitie en Everton kan hem een kans bieden. Koeman en Sneijder kennen elkaar bovendien van hun gezamenlijke periode bij Ajax. Heel soepel liep dat overigens niet. Sneijder vierde eens een doelpunt door zijn middelvinger op te steken naar Koeman.

Middlesbrough
Ze zijn lekker aan de weg aan het timmeren in Middlesbrough. Viktor Fischer en Marten de Roon kwamen al voor in totaal negentien miljoen, terwijl Robin van Persie en Victor Valdes in aantocht zouden zijn. Sneijder kan de échte blikvanger worden in de ploeg van manager Aitor Karanka, die van 2010 tot 2013 bij Real Madrid werkte en overwegend positieve verhalen over Sneijder zal hebben gehoord.

LA Galaxy
Misschien niet de meest logische bestemming, omdat Sneijder nog niet klaar is met Oranje. Het geld, het weer en het leven zullen in Los Angeles echter goed zijn voor Sneijder, die bovendien 'Yo' blij zal maken met een overstap naar het walhalla van de filmindustrie. Bij de nummer drie van de Major League Soccer spelen met Ashley Cole, Nigel de Jong, Steven Gerrard, Robbie Keane en Giovani Dos Santos al een hoop grote namen.