Vijftienjarige AZ-debutant breekt record: 'Ze schieten hier allemaal wat harder'

Vijftienjarige AZ-debutant breekt record: 'Ze schieten hier allemaal wat harder'

07-07-2016 14:18
4

Vijftien jaar is-ie pas en toch maakte Jasper Schendelaar woensdagavond reeds zijn eerste minuten in het eerste elftal van AZ. De piepjonge keeper - de jongste debutant ooit namens de nummer vier van de Eredivisie - deed mee tijdens het oefenduel met Polderse Selectie én hield zijn doel schoon. 

"Ik hoorde gisteren (dinsdag, red.) dat ik zou gaan spelen. Toen viel het wel mee met de spanning, maar vandaag voor de wedstrijd besef je toch dat het niet zomaar iets is. Het is natuurlijk wel het eerste elftal", vertelde Schendelaar kort na de wedstrijd aan AZ Fanpage. Hij moest één keer gestrekt gaan om een redding te maken. "Die bal gaf me echt een kick."

Schendelaar geniet met volle teugen van de kans die hij krijgt van trainer John van den Brom. "Of ik al niveauverschil merk met mijn eigen team? Ja, wel degelijk. In het eerste schieten ze allemaal wat harder en beter geplaatst. Dat is voor mij als keeper natuurlijk wel iets waar ik beter van kan worden."

AZ won uiteindelijk met 9-0 van de amateurs. Vincent Janssen, die waarschijnlijk deze week bij Tottenham Hotspur tekent, scoorde twee keer.