Ajax slaat slag: transfer van Roemeen en twee contractverlengingen

Ajax slaat slag: transfer van Roemeen en twee contractverlengingen

07-07-2016 21:13
49

Ajax heeft donderdag een goede slag geslagen op de transfermarkt met het oog op de toekomst. De Amsterdammers hebben het Roemeense talent Ricardo Farcas vastgelegd. Bovendien zijn de contracten van Markus Bay en Norbert Alblas opengebroken en verlengd. 

Dat meldt Ajax. Farcas tekent voor drie jaar in Amsterdam. De Roemeen is afkomstig van Soccer School Greece, waar hij zijn opleiding genoot. Met ingang van het seizoen 2016/2017 wordt Farcas in de jeugdopleiding opgenomen. De transfer is onder voorbehoud van akkoord van de FIFA, zo laat de club weten. Vermoedelijk heeft Ajax goedkeuring nodig vanwege de leeftijd van Farcas. Het talent is pas een week zestien jaar. 

De nieuwe verbintenis van Bay loopt tot medio 2018, net als die van collega Alblas. De middenvelder en doelman maken komend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax, dat uitkomt in de Jupiler League. Bay speelt sinds 2013 voor Ajax en kwam over van Bröndby IF. Het afgelopen seizoen kwam Bay tot vijf treffers in negentien duels voor Ajax A1. Alblas speelt al heel zijn leven voor Ajax, met uitzondering van één seizoen op huurbasis voor AZ.