'Club van Koeman opent gesprekken na Chinese afwijzing van Eredivisie-spits'

'Club van Koeman opent gesprekken na Chinese afwijzing van Eredivisie-spits'

08-07-2016 07:08
12

Everton is geïnteresseerd in Sébastien Haller. De club van manager Ronald Koeman heeft de gesprekken met FC Utrecht reeds geopend, meldt The Daily Mail vrijdag.

Everton is zeker niet de enige club die belangstelling heeft voor Haller. Norwich City en Swansea City brachten in januari tevergeefs een bod uit, terwijl de 22-jarige aanvaller afgelopen seizoen ook werd genoemd bij Ajax, Tottenham Hotspur, Sunderland, Aston Villa en Crystal Palace. Een transfer naar het Chinese Beijing Guoan wees Haller onlangs zelf af, schrijft de Britse boulevardkrant.

Haller scoorde afgelopen seizoen in 37 competitieduels negentien keer voor Utrecht. Ook in de KNVB Beker was hij op schot met vijf goals in vijf wedstrijden. Naast Haller zijn ook Southampton-spits Graziano Pellè en Vincent Aboubakar van FC Porto in beeld op Goodison Park. In tegenstelling tot de Fransman denkt Everton in de toekomst echter niet meer aan die twee te kunnen verdienen.

Overigens moet Haller niet worden gezien als opvolger van Romelu Lukaku. Everton hoopt de sterke Belg nog altijd te behouden en gaat hem een nieuw lucratief contract aanbieden.