Brands verwacht veel van PSV-aanvaller: 'Al ligt de beslissing bij Phillip'

Brands verwacht veel van PSV-aanvaller: 'Al ligt de beslissing bij Phillip'

08-07-2016 08:12
14

Technisch manager Marcel Brands van PSV waagt zich voorlopig niet op de transfermarkt voor een nieuwe aanvaller. Na de contractverlenging van Steven Bergwijn heeft de landskampioen voldoende opties.

De achttienjarige Bergwijn verlengde donderdag zijn verbintenis tot medio 2021. PSV beschouwt hem als één van de zes opties voor de aanval. "Gaat er niemand meer weg, dan hoeven we dus ook niemand te halen. Met Luciano (Narsingh, red.) kan in theorie nog iets gebeuren. Gaat hij niet weg, dan komt er deze periode niemand bij", zegt Brands tegen het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

De technisch manager denkt dat Bergwijn komend seizoen voor trainer Phillip Cocu een nog interessantere optie is. "We denken dat hij meer speeltijd gaat krijgen, al blijft de beslissing daarover uiteraard bij Phillip (Cocu, red.) liggen. Het is aan Steven om nu de volgende stap te zetten. Wij hebben er vertrouwen in." Bergwijn moet op de vleugels concurreren met Narsingh, Jürgen Locadia, Florian Jozefzoon en Gastón Pereiro.

Brands richt zich mogelijk nog wel op een extra middenvelder. Momenteel heeft PSV vier opties en als Marco van Ginkel terugkeert vijf. Daarbij zit ook Adam Maher. "Adam mag weg, maar hoeft zeker niet weg. We denken nog steeds dat hij een goede en talentvolle speler voor ons is." Een centrale verdediger staat in ieder geval hoog op het wensenlijstje.