Bosz legt uit: Als het nodig is, moet ik iemand onderuit de zak kunnen geven

Bosz legt uit: "Als het nodig is, moet ik iemand onderuit de zak kunnen geven"

08-07-2016 11:55
2

Fans van Ajax kunnen erop rekenen dat Peter Bosz regelmatig géén pottenkijkers wil hebben bij trainingen van de Amsterdamse topclub. Aan Ajax Life vertelt de opvolger van Frank de Boer waarom hij voorstander is van besloten oefensessies. 

"Ik wilde het bij Vitesse al graag doen, maar daar was het niet mogelijk. Hier bij Ajax was er al sprake van. Dat is prima. Daar verander ik dan niets aan", legt Bosz uit. "Als het nodig is, moet ik iemand onderuit de zak kunnen geven. Dat is fijner in besloten kring."

Een opmerking van Co Adriaanse zette Bosz aan het denken. De twee spraken met elkaar toen Bosz nog technisch directeur was in De Kuip. "Een van de dingen die Adriaanse zei, was dat alles bij Feyenoord zo open was. Hij gaf toen het voorbeeld van een toneelstuk."

"Je gaat eerst zonder publiek oefenen, en pas als je het echt goed kan, ga je voor publiek spelen. Ik moet dan hier met al dat publiek erbij jonge spelers terecht gaan wijzen als ze iets niet goed doen. Dat is moeilijk. Daar had hij wel een punt."