Interessante Tissoudali laat Eredivisie links liggen en verkast naar Frankrijk

Interessante Tissoudali laat Eredivisie links liggen en verkast naar Frankrijk

08-07-2016 16:01
13

Tarik Tissoudali vervolgt zijn loopbaan niet in Nederland. De interessante buitenspeler van Telstar stapt over naar het Franse Le Havre, zo meldt zijn zaakwaarnemer tegenover VoetbalPrimeur. Hij tekent voor vier jaar.

Heracles Almelo had aanvankelijk ook interesse, evenals onder meer Willem II en FC Twente. Tissoudali was in trek bij enkele Nederlandse clubs door zijn goede prestaties in dienst van Telstar. Heracles zag uiteindelijk af van de aanvaller. "De trainer van Heracles heeft laten weten dat hij het nu niet in mij ziet zitten", zei Tissoudali in een eerder interview over de vermeende interesse van John Stegeman.

Tissoudali had nog een contract tot medio 2017 bij Telstar en zal daarom een transfersom moeten opleveren. Zijn nieuwe club Le Havre, de oudste club van Frankrijk, speelt in de Ligue 2, het tweede niveau van Frankrijk. Afgelopen seizoen eindigden de Fransen als nummer vier in die competitie. Zodoende greep Le Havre net naast promotie naar de Ligue 1, de top-drie promoveerde.