Update: Moisander dichtbij transfer: Wij zijn zeer geïnteresseerd

Update: Moisander dichtbij transfer: "Wij zijn zeer geïnteresseerd"

08-07-2016 19:58
6

Het verblijf van Niklas Moisander bij het Italiaanse Sampdoria blijft beperkt tot één jaar. De oud-verdediger van Ajax staat op de drempel van een transfer naar Werder Bremen.

De deal tussen Sampdoria en Werder Bremen is volgens Italiaanse media op een oor na gevild. Ook De Telegraaf claimt dat Moisander op weg is naar de Bundesliga-club. De verdediger (30) kan bij Werder Bremen, dat twee miljoen euro overmaakt naar Italië, voor drie jaar tekenen.

Moisander moet aan de Weser de defensieve problemen oplossen. Afgelopen seizoen eindigde de club op de veertiende plaats in de Bundesliga, met liefst 65 tegendoelpunten. Alleen degradant VfB Stuttgart moest er meer incasseren (75).

In Bremen moet Moisander bovendien het vertrek van Jannik Vestergaard en Papy Djilobodji opvangen. Een jaar geleden verliet hij Ajax transfervrij voor Sampdoria, maar in Italië was hij nooit helemaal gelukkig. De 51-voudig international van Finland kon doorgaans wel rekenen op een basisplaats.

Update 19:59: Frank Baumann, technisch directeur van Werder Bremen, heeft tegenover het Duitse BILD bevestigd in gesprek te zijn met Moisander. "We zijn zeer geïnteresseerd in Moisander. Op dit moment zijn de onderhandelingen gaande", aldus Baumann.