Leicester City rondt vierde transfer af en zorgt voor feest bij VVV-Venlo

Leicester City rondt vierde transfer af en zorgt voor feest bij VVV-Venlo

08-07-2016 18:41
16

Leicester City heeft zich vrijdag officieel versterkt met Ahmed Musa. De Nigeriaanse aanvaller komt voor een onbekend bedrag over van CSKA Moskou en tekent voor vier jaar.

De toptransfer hing al even in de lucht en vrijdagavond kwam Leicester met het officiële bericht: Musa verkast naar de kampioen van Engeland. Leicester doet op de clubsite geen mededelingen over de transfersom, maar die ligt volgens Engelse media boven de twintig miljoen euro. De Premier League en FA moeten nog wel toestemming geven voor de deal.

Musa (23) is na Ron-Robert Zieler, Luis Hernandez en Nampalys Mendy de vierde aanwinst van Leicester deze zomer. "Ik ben heel blij met Leicester", reageert de aanvaller op de website van zijn nieuwe club. "Ik kom terecht bij één van de beste clubs van Engeland. Het voelt als een familie."

Musa was afgelopen seizoen goed voor dertien doelpunten in dertig wedstrijden voor CSKA Moskou, waar hij sinds 2012 speelt. De Russen namen hem destijds over van VVV-Venlo. De nieuwe transfer van Musa is goed nieuws voor de Venlonaren, die aanspraakt maken op een aanzienlijk deel van het bedrag.