Eredivisie-clubs grijpen naast Tissoudali: 'Ze zetten er de vaart niet achter'

Eredivisie-clubs grijpen naast Tissoudali: 'Ze zetten er de vaart niet achter'

08-07-2016 22:55
12

Tarik Tissoudali mocht zich in de belangstelling verheugen van meerdere Eredivisie-clubs, maar de aanvaller verruilde Telstar vrijdag voor de Ligue 2. Hij hoopt bij Le Havre in de voetsporen te treden van toppers als Riyad Mahrez, Dimitri Payet en Paul Pogba.

Mede dankzij achttien doelpunten in 36 Jupiler League-wedstrijden streden sc Heerenveen, Heracles Almelo en Willem II om zijn handtekening. Le Havre gooide echter roet in het eten van die clubs. "Toen mij werd verteld dat die club in de Ligue 2 uitkwam, heb ik gezegd dat ik het niet zou doen", is Tissoudali eerlijk in gesprek met Voetbal International.

"Maar bij Telstar werd gezegd dat het een mooie club was, en na wat gesprekken met mensen uit mijn omgeving en wat research kwam ik daar ook achter", vervolgt de 23-jarige aanvaller, die Mahrez als zijn grootste voorbeeld ziet. De Algerijn verruilde Le Havre in 2014 voor Leicester City. "Ik wil ook alles op alles zetten om zo'n goede voetballer te worden. De trainer Bob Bradley ziet mij als linksbuiten in een 4-3-3-formatie of als het type-Griezmann in een 4-4-2-systeem."

De verwachtingen zijn hooggespannen, weet Tissoudali. "Vorig seizoen liepen ze promotie mis op één doelpunt, komend jaar moet het gaan gebeuren. Met Telstar hadden ze al snel een akkoord bereikt en dat zegt wel wat, want zij vroegen niet alleen een appel en een ei voor mij." Bij de Eredivisie-clubs ontbrak daarentegen het goede gevoel. "Ik vond dat de Eredivisie-clubs niet echt hapten, ze zetten er de vaart niet echt achter."