'Chelsea wil zich ondanks miljoenenbod City mengen in strijd om wereldtopper'

'Chelsea wil zich ondanks miljoenenbod City mengen in strijd om wereldtopper'

09-07-2016 09:45
2

De strijd om Leonardo Bonucci lijkt los te barsten. De Italiaanse verdediger is na een goed EK zeer gewild en zowel Chelsea als Manchester City willen de mandekker zeer graag aan de selectie toevoegen. Een opvallende factor kan nu een rol spelen.

De managers van beide clubs kunnen een belangrijke rol vertolken, zo melden Engelse media. De club van de nieuwbakken manager Pep Guardiola is bereid om meer dan zestig miljoen euro te betalen aan Juventus voor de diensten van Bonucci, meldt het Engelse The Daily Mirror. Guardiola omschreef de speler afgelopen seizoen al als één van zijn favoriete verdedigers en hoopt de Italiaan snel binnen te halen.

Ondanks de verregaande interesse van City wil Chelsea niet van wijken weten. De Londense club hoopt door coach Antonio Conte Bonucci alsnog binnen te halen. Conte en Bonucci werkten al eerder samen bij Juventus en bij het Italiaanse elftal en kennen elkaar dus goed. De 29-jarige Italiaan is echter niet het enige defensieve doelwit van Chelsea, want ook Kalidou Koulibaly van SSC Napoli staat op het lijstje van de Londenaren.