Ajax is duidelijk geweest: ik hoef niet weg en ik wil ook niet weg

"Ajax is duidelijk geweest: ik hoef niet weg en ik wil ook niet weg"

09-07-2016 13:09
24

Lasse Schöne heeft nog een éénjarig contract bij Ajax, maar de club wil hem daardoor niet deze zomer al verkopen. De ervaren Deen heeft al met de nieuwe trainer Peter Bosz om de tafel gezeten.

"Als iemand nog een jaar contract heeft, is het logisch dat mensen vragen gaan stellen. Ik heb voorafgaand aan dit seizoen een gesprek gehad met Peter Bosz", zegt Schöne op de website van Ajax. "Ajax is duidelijk geweest: ik hoef niet weg. En ik wil ook niet weg, al weet je natuurlijk nooit hoe het in het voetbal loopt. Ik verheug me op het nieuwe seizoen bij Ajax met onze nieuwe trainer."

Onder Bosz zal Schöne met zijn dertig jaar een van de meest ervaren spelers in de Ajax-selectie zijn. De middenvelder annex aanvaller merkt dat zijn rol aan het veranderen is. "Daarnaast word ik natuurlijk steeds ouder, terwijl er jonge talenten blijven doorstromen. Met als logisch gevolg dat mijn rol in de groep verandert. Naast teamgenoot ben ook een soort vraagbaak voor jonge jongens. Dat ben ik overigens niet alleen hoor, we hebben meer spelers die ondertussen aardig wat ervaring hebben."