Update: Van Rhijn verzoekt Ajax hem niet op te stellen vanwege mogelijke transfer

Update: Van Rhijn verzoekt Ajax hem niet op te stellen vanwege mogelijke transfer

09-07-2016 16:05
85

De toekomst van Ricardo van Rhijn ligt niet bij Ajax. Peter Bosz heeft voor het oefenduel van Ajax op zaterdagmiddag met FC Liefering een pijnlijk signaal afgegeven.

Bosz heeft twee verschillende opstellingen samengesteld. Eén voor de eerste helft, en één voor de tweede helft. De naam van Van Rhijn ontbreekt, en dat wijst erop dat de verdediger zijn langste tijd bij Ajax heeft gehad. Van Rhijn beschikt bij Ajax over een tweejarig contract. Naast Van Rhijn, komt doelman Diederik Boer ook niet in actie.

Richairo Zivkovic mag zich in de eerst helft bewijzen als spits. Verder hebben vóór rust de bekende namen die bij Frank de Boer ook de voorkeur genoten, een basisplaats. Anwar El Ghazi komt in actie bij de B-ploeg.

Update 16.05: Ricardo van Rhijn doet op eigen verzoek niet mee tegen Liefering, omdat een mogelijke blessure een aanstaande transfer kan verhinderen, meldt FOX Sports. De Telegraaf meldt dat de verdediger niet speelt omdat er 'wat zaken' spelen. Het is niet duidelijk of en met welke club(s) Van Rhijn al in gesprek is. Davy Klaassen doet overigens toch niet mee in het oefenduel met Liefering. De middenvelder heeft last van zijn schouder en wordt vervangen door Lasse Schöne.