Ook 'onverdiende' zege telt voor Portugal: 'Laat de media maar kritiek hebben!'

Ook 'onverdiende' zege telt voor Portugal: 'Laat de media maar kritiek hebben!'

09-07-2016 20:56
4

Slechts één keer in zes duels wist Portugal dit EK een wedstrijd binnen negentig minuten te winnen. Desondanks staat het Zuid-Europese land in de finale van het toernooi in Frankrijk. Fernando Santos, bondscoach van Portugal, lacht om de kritiek op de speelstijl.

"Ik hoop dat de media kritiek op ons blijven hebben!", begint Santos, geciteerd door Voetbal International. "Laten we morgen weer onverdiend winnen en met die trofee van het veld lopen. Het speelt geen enkele rol dat Frankrijk favoriet is. Ik ben zeker dat wij gaan winnen. Portugal gaat hier historie schrijven."

Het als saai omschreven spel van Portugal is juist een kracht van het land, zo meent Santos. "Op een gegeven moment zal iedereen toch moeten toegeven dat Portugal de kracht heeft om tegenstanders te ontmantelen. Wij hebben altijd een plan, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. Het team is dit toernooi steeds beter geworden, meer solide, compacter en een eenheid."

"We weten dat we niet de beste ploeg ter wereld zijn, maar we zijn wel heel moeilijk te verslaan. Soms is het leuk om naar ons te kijken en soms niet, maar dat maakt ons niets uit. Wij willen winnen, altijd. Het bereiken van de finale is mijn grootste prestatie als trainer, maar ik wil graag pas ná de eindstrijd worden gefeliciteerd", aldus Santos.