City verhuurt tweetal aan NAC: Deze jongens waren direct enthousiast

City verhuurt tweetal aan NAC: "Deze jongens waren direct enthousiast"

10-07-2016 23:00
8

Twee spelers van Manchester City spelen komend seizoen op huurbasis bij NAC Breda. De Bredanaars huren Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown van de Engelse grootmacht.

Agyepong is geen onbekende naam, want de aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Twente. Heel succesvol was dat niet. Ondanks dat, vindt NAC de negentienjarige Ghanees een versterking. "Thomas heeft bij FC Twente al kortstondig kunnen laten zien waar hij toe in staat is", zegt technisch directeur Hans Smulders op de website van de Jupiler League-club.

De twintigjarige Smith-Brown is een linkervleugelverdediger die óók als rechtsback en op het middenveld uit de voeten kan. Hij was de afgelopen jaren aanvoerder van diverse vertegenwoordigende elftallen van Engeland.

Smulders: "Ashley maakt al jaren een stormachtige ontwikkeling door bij Manchester City. Dat de club talenten van dit kaliber naar Breda laat komen, zegt iets over de samenwerking met NAC en wat voor aantrekkingskracht NAC heeft. Deze jongens waren direct enthousiast en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan."