Update: Verrassende PSV-transfer: Duitser (27) tekent voor drie jaar

Update: Verrassende PSV-transfer: Duitser (27) tekent voor drie jaar

11-07-2016 10:19
69

PSV lijkt maandagochtend een nieuwe speler te presenteren. Via het Twitter-kanaal van de landskampioen is te zien hoe een onbekende speler het stadion en het trainingscomplex voor de eerste keer betreedt. 

Onduidelijk is nog om welke voetballer het gaat. Op social media zingt inmiddels rond dat het Nicolas Lombaerts, Belgisch international en verdediger van Zenit Sint-Petersburg, betreft. De stopper wordt al langere tijd aan PSV gelinkt. 

Update 10.19: Niet Lombaerts, maar Daniel Schwaab is de nieuwste aanwinst van PSV. De Duitse verdediger zet maandag zijn handtekening onder een driejarig contract in Eindhoven. De 27-jarige Duitser speelde de afgelopen drie jaar voor VfB Stuttgart. Voorheen was Schwaab actief voor Bayer Leverkusen en SC Freiburg.

De 1 meter 86 lange Schwaab was transfervrij op te pikken, aangezien zijn verbintenis bij het uit de Bundesliga gedegradeerde Stuttgart op 1 juli afliep. De routinier is zowel inzetbaar in het centrum als op de rechtervleugel. Mogelijk ziet PSV hem als de vervanger voor Jeffrey Bruma, die twee weken geleden verkocht werd aan VfL Wolfsburg. Volgens het Eindhovens Dagblad bleek Lombaerts simpelweg onhaalbaar en is technisch manager Marcel Brands daarom snel doorgeschakeld naar Schwaab.