Actief Roda JC heeft nieuwe spits bijna binnen: Enorme professional

Actief Roda JC heeft nieuwe spits bijna binnen: "Enorme professional"

12-07-2016 00:14
17

Net als in de winterstop is Roda JC opvallend actief op de transfermarkt. Na de komst van onder meer Roel Brouwers, Adil Auassar en David Boysen is nu een Cypriotische spits in aantocht.

Het gaat volgens Voetbal International om Nestoras Mytides. Roda verwacht de komst van de 25-jarige aanvaller dinsdag af te ronden. In Kerkrade ligt een tweejarig contract met een optie voor een derde seizoen klaar voor Mytides, die overkomt van AEK Larnaca. Hij is tevens 21-voudig international van Cyprus.

Heel ontoevallig is de aanstaande deal niet. Mytides is een goede bekende van technisch directeur Ton Caanen (foto), die de spits in 2010 als trainer van Larnaca liet debuteren. "Je kon toen al zien dat hij kwaliteit in huis had", zegt Caanen tegen VI. "Nestoras is een enorme professional, iemand die al langer de stap naar het buitenland wilde zetten. Ook bij onze trainer Yannis Anastasiou stond hij op het lijstje."

In de aanval van Roda moet hij de concurrentie aangaan met Dani Schahin, die van FSV Mainz is overgekomen. De twee spitsen verschillen van elkaar, stelt Caanen. "Nestoras is meer een jongen die met zijn snelheid goed kan anticiperen op ballen in de diepte."