'Terugkeer in Premier League of transfer naar oude bekende lonkt voor De Jong'

'Terugkeer in Premier League of transfer naar oude bekende lonkt voor De Jong'

12-07-2016 07:54
9

Luuk de Jong heeft zich in de kijker gespeeld bij in ieder geval twee clubs, zo meldt Voetbal International. De aanvalsleider van PSV, tevens aanvoerder, ziet dat er zowel vanuit Engeland als Rusland interesse is.

Onder meer Zenit Sint-Petersburg wordt genoemd als belangstellende club voor De Jong, die daarnaast op de radar van West Ham United staat. Van de Russen is bekend dat zij de spits al langer op de scoutingslijst én wensenlijst hebben staan, maar de interesse van West Ham was nog niet bekend. De Jong speelde al eerder in Engeland, op huurbasis voor Newcastle United. Daar slaagde hij niet echt.

De aanvaller keerde twee jaar geleden terug in Nederland na een avontuur bij Borussia Mönchengladbach om zich weer in de kijker te spelen. Dat is inmiddels gelukt. De kans is aanwezig dat De Jong nog deze zomer vertrekt, maar het kamp van de spits sluit ook een contractverlenging bij PSV niet uit. "Hij is in twee jaar tijd toch uitgegroeid tot een van de leiders en boegbeelden van de club", zei zaakwaarnemer Louis Laros eerder al.