Vitesse komt potentiële aanwinst op het spoor: Dit is geen statement naar hen

Vitesse komt potentiële aanwinst op het spoor: "Dit is geen statement naar hen"

12-07-2016 08:17
1

Vitesse geeft Michael Tornes de komende dagen de kans om zich te bewijzen tegenover de technische staf. De Deense doelman is meegereisd naar het trainingskamp in Slovenië en trainde maandag mee. Zijn doel is simpel.

"Ik ben hier om een contract af te dwingen", zegt hij in de Gelderlander. "Ik had na mijn periode bij Odense geen club. Toen vertelde mijn zaakwaarnemer over de interesse van Vitesse." Tornes is een dertigjarige doelman en voormalig jeugdinternational van Denemarken, die zijn belofte eigenlijk nooit écht kon inlossen.

Hij wil nu buiten Scandinavië potten breken, want voorheen kreeg hij die kans nog niet. "Dit is mijn eerste ervaring bij een club daarbuiten. Ik wil een keer wat anders. Ik wil me deze week dan ook laten zien hier en aantonen dat dit team op me kan bouwen", aldus Tornes.

Trainer Henk Fraser reageerde ook. "We zijn hem via Raimond (keeperstrainer Van der Gouw, red.) op het spoor gekomen. We hebben met Eloy Room en Jeroen Houwen al twee keepers in huis. Dit is geen statement naar hen, maar wel een goed moment om een derde keeper aan het werk te zien."