'Heldere afspraken met Ajax zijn kennelijk ineens niets meer waard'

'Heldere afspraken met Ajax zijn kennelijk ineens niets meer waard'

12-07-2016 10:34
69

Aron Winter, bondscoach van Oranje onder 19, is blij dat hij tijdens het aankomende Europees kampioenschap over een volwaardige ploeg kan beschikken. Toch is Winter nog niet helemaal tevreden.

Ten opzichte van vorig jaar heeft hij veel meer spelers tot zijn beschikking. Toen lieten verschillende clubs hun spelers niet naar het toernooi gaan. Winter baalt echter nog een klein beetje. "Ajax trok op het laatste moment Frenkie de Jong terug", zegt de coach in het Algemeen Dagblad. "We hadden heldere afspraken gemaakt, kennelijk zijn die ineens niets meer waard."

"Sparta wilde helemaal niet meewerken, onbegrijpelijk", aldus een uitgesproken Winter. "Telkens kwamen er andere argumenten. Ik snap het niet. Je committeert je aan een plan om ons voetbal naar een hoger plan te brengen. Dan is dit jeugd-EK ideaal voor de ontwikkeling van talenten. Acht toplanden, de beste spelers. Maar Sparta denkt aan zichzelf."

Ajax heeft De Jong volgens het Algemeen Dagblad nodig in de voorronde van de Champions League. Dit omdat Nemanja Gudelj tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd geschorst is. 

Oranje onder 19 begint dinsdag aan het toernooi met een wedstrijd tegen Kroatië. Later volgen duels met Engeland en Frankrijk.