Janssen sprak al met Pochettino en vertrekt door 'hele grote voordeur'

Janssen sprak al met Pochettino en vertrekt door 'hele grote voordeur'

12-07-2016 13:03
8

Voor Vincent Janssen is het een opluchting dat de transfer naar Tottenham Hotspur eindelijk rond is. De deal werd dinsdag bevestigd, waardoor Janssen officieel speler van de Spurs is.

"Ik ben ontzettend blij dat ik de stap naar Tottenham Hotspur kan gaan maken", zegt hij op de website van AZ. "Ik heb iedereen de hand kunnen schudden en vertrek door een hele grote voordeur. Ik denk dat het voor alle drie de partijen een prima deal is. Ik ga naar een fantastisch voetballand, met ook nog eens Champions League erbij."

"Ik heb bij AZ het mooiste voetbaljaar uit mijn leven gehad. De mensen met wie ik heb gewerkt, zijn fantastisch geweest. Mijn stap naar AZ is een prima zet geweest, ik kijk alleen maar positief terug op mijn tijd in Alkmaar", aldus Janssen.

'Doe effe normaal!'
Op de website van zijn management Soccer Vision gaat Janssen verder in op zijn overstap. Zo had hij al een onderhoud met Mauricio Pochettino. Zijn boodschap? "Hij zei dat ik lekker moet gaan doen wat ik anders ook doe. Ze willen dus gewoon goals van me zien. Mijn verwachtingen? Ik moet het nu laten zien op een hoger niveau, maar daar hou ik wel van. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen op een hoger niveau, zoals dat afgelopen seizoen ook het geval was bij het Nederlands elftal."

De afgelopen weken waren in ieder geval hectisch. Janssen: "Het was spannend, maar ook heel mooi om het proces van zo’n toptransfer mee te maken. Iedereen is heel blij voor me: vrienden, familie en kennissen. Ook AZ gunt het me van harte. Ik vind het gaaf dit mee te maken, na zo’n jaar. Er is natuurlijk veel gebeurd en ik heb er echt enorm van genoten. Als iemand me van te voren had verteld dat ik zo’n jaar zou hebben, zou ik gezegd hebben: doe effe normaal!"

Lees ook: Zó ziet de Spurs-opstelling er met Vincent Janssen uit!