Vijf Eredivisie-toppers die Janssen deze zomer volgen naar het buitenland

Vijf Eredivisie-toppers die Janssen deze zomer volgen naar het buitenland

12-07-2016 13:45
6

Na wekenlange onderhandelingen heeft Vincent Janssen dan eindelijk zijn transfer naar Tottenham Hotspur te pakken. De Eredivisie verliest zijn topscorer en daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Welke Eredivisie-toppers zullen hem voor 31 augustus naar het buitenland gaan volgen?

Arek Milik (Ajax)
Niemand twijfelt er eigenlijk nog aan dat Milik Nederland deze zomer gaat verlaten. Met de interesse van vrijwel iedere club van naam in Italië is de Poolse spits onhoudbaar voor Ajax, dat de geïnteresseerde partijen alleen maar slim tegen elkaar hoeft uit te spelen om Janssen-achtige bedragen voor de spits te ontvangen.

Hakim Ziyech (FC Twente)
Is Ziyech nu nog steeds niet weg bij FC Twente? Afgelopen januari was de spelmaker al heel dichtbij, maar besloot hij te blijven omdat de juiste club uitbleef. Die juiste club is inmiddels nog steeds niet langsgekomen, al worden de geruchten over Fenerbahçe steeds hardnekkiger. Met PSV dat niet geïnteresseerd is en Ajax dat genoeg opties heeft op het middenveld, blijft een transfer naar het buitenland de meest voor de hand liggende optie voor Ziyech.

Sebastién Haller (FC Utrecht)
FC Utrecht ontgroeid, de Eredivisie nog niet. Een transfer binnen Nederland zou zo mooi zijn voor Haller, maar zijn club vraagt daar een te hoge transfersom voor. Volgens FC Utrecht is er wel beweging rond Haller (Everton wordt genoemd), maar concrete interesse blijft uit. In een eerder stadium werd de jonge Fransman nog in verband gebracht met clubs als Schalke 04, Tottenham Hotspur en Sunderland. Een Chinese transfer wees hij zelf af.

Jetro Willems (PSV)
De toekomst van Willems bij PSV valt of staat met een contractverlenging. Verlengt hij, dan blijft hij. Verlengt hij niet, dan wordt hij verkocht. AS Monaco is geïnteresseerd en de linksback zou ook met andere partijen al om de tafel hebben gezeten. Halverwege juli is er nog altijd geen signaal dat Willems zijn in 2017 aflopende contract gaat verlengen, dus een transfer komt steeds dichterbij.

Markus Henriksen (AZ)
Misschien niet altijd even opvallend, maar wel een topper voor Eredivisie-begrippen: Markus Henriksen. Niet voor niets kan hij deze zomer de overstap maken naar veel clubs in de Serie A, met Torino als meest genoemde. Het vertrek van Henriksen gaat lang geen bedragen zoals met Janssen opleveren, maar AZ houdt toch zeker een miljoentje of vier over aan de Noor.



Andere Eredivisie-spelers voor wie deze zomer een buitenlandse transfer lonkt:
Luciano Narsingh (PSV), Anthony Limbombe (NEC), Nacer Barazite (FC Utrecht), Ricardo van Rhijn (Ajax)