Hoge verwachtingen van Janssen: 'In zo'n wedstrijd er staan, dat typeert hem'

Hoge verwachtingen van Janssen: 'In zo'n wedstrijd er staan, dat typeert hem'

12-07-2016 15:26
6

Fred Grim verwacht veel van Vincent Janssen na zijn transfer naar Tottenham Hotspur. De bondscoach van Jong Oranje werkte zowel bij de Nederlandse beloften als bij Almere City samen met de spits die voor meer dan twintig miljoen euro naar Engeland is vertrokken.

"Het zal op het begin wennen worden. Maar Vincent heeft de mentaliteit en bereidheid zich te ontwikkelen en met het niveau mee te groeien", zegt Grim op de website van de KNVB. Hij neemt de interland van Oranje tegen Engeland als voorbeeld. "Hij pakte op Wembley tegen Engeland zijn kans bij Oranje. Dat hij er in zo’n ambiance en zo’n wedstrijd gewoon staat, dat typeert zijn karakter."

Ruim een jaar geleden speelde Janssen nog bij Almere City, nu is hij spits in de top van de Premier League. "Hij is zeker een voorbeeld van een talent die via de Jupiler League laat zien dat je je verder kan ontwikkelen", vindt Grim. "Laat hij een bevestiging voor talenten zijn dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden en dat je met de juiste instelling je doelen kan waarmaken."