Update: Nieuwe club Gouriye bekend: geen FC Twente maar Jupiler League

Update: Nieuwe club Gouriye bekend: geen FC Twente maar Jupiler League

12-07-2016 19:25
14

FC Twente mengt zich de afgelopen dagen flink op de transfermarkt met de komst van Dylan Seys en de aanstaande transfer van Stefan Thesker. Ninos Gouriye zal volgens TC/Tubantia komend seizoen echter niet voor FC Twente spelen.

Gouriye is niet mee op trainingskamp naar het Duitse Herzlake, waar FC Twente zich aan het voorbereiden is op het nieuwe seizoen. En dat terwijl de voormalige jeugdspeler van de Tukkers trainde de afgelopen weken wel mee met het eerste elftal om zijn conditie op peil te houden. Volgens TC/Tubantia kan FC Twente inmiddels 'fluiten' naar de komst van Gouriye.

De voormalig aanvaller van Heracles Almelo, ADO Den Haag en Excelsior is volgens de regiokrant namelijk bijna rond met een Nederlandse club. Dat zou de afwezigheid van Gouriye in Duitsland verklaren. Eerder op de dag versterkte FC Twente zich wel met de negentienjarige Seys, die op huurbasis overkwam van Club Brugge.

Update 19.25 uur: De Nederlandse club waarmee Gouriye bijna rond was, is bekend. De 25-jarige spits heeft inmiddels al een akkoord bereikt met SC Cambuur, waar hij een contract voor één jaar plus een optie op nog een seizoen tekent. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Gouriye werd ook even genoemd bij FC Twente, waar hij de afgelopen tijd meetrainde.

Update 19.34 uur: Inmiddels heeft ook Cambuur de transfer bevestigd via Twitter. Gouriye tekent een contract voor een jaar bij zijn nieuwe club.