PSV aast op jeugdinternational Oranje: Die jongen speelt op een EK

PSV aast op jeugdinternational Oranje: "Die jongen speelt op een EK"

13-07-2016 00:04
13

Het wordt een lastig verhaal voor Almere City FC om Pablo Rosario te behouden deze zomer. De negentienjarige middenvelder staat in de belangstelling van onder meer PSV.

Dat bevestigt John Bes, directeur van Almere City, dinsdagavond min of meer in gesprek met Voetbal International. "Die jongen speelt op een EK. Dan is er interesse", aldus Bes over Rosario. "Er is een lijstje met geïnteresseerde clubs. Op basis van de scoutingkaarten kan je zien dat er veel interesse is."

De jonge middenvelder stond dinsdag in de basis bij de eerste groepswedstrijd van Oranje onder 19 op het EK in Duitsland. De leeftijdsgenoten van Kroatië werden met 3-1 verslagen. Almere verwacht niet dat Rosario op korte termijn al verkast, omdat er nog geen enkel bod is binnengekomen.

"Rondom de play-offs was er wat meer beweging rondom hem", zegt Bes. "Of hij weg mag? Dat is heel dubbel. Pablo is een belangrijke pijler in ons elftal. Sportief zou het goed zijn als hij blijft. Anderzijds kan dit ook een moment voor hem zijn om een mooie stap te maken."

Rosario is een geboren Amsterdammer, die via de jeugd van DWS terechtkwam in de jeugdopleiding van Ajax. Daar moest hij twee jaar geleden vertrekken.