Update: Stam heeft Nederlandse aanvaller bijna binnen: 'Contract voor drie jaar'

Update: Stam heeft Nederlandse aanvaller bijna binnen: 'Contract voor drie jaar'

13-07-2016 11:25
9

De kans is groot dat Roy Beerens het na twee jaar voor gezien houdt in Duitsland. De 28-jarige aanvaller staat voor een overstap naar het Reading van Jaap Stam.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Kicker dinsdagavond. Beerens was aanvankelijk op weg naar Bundesliga-degradant VfB Stuttgart, maar beide partijen werden het niet eens over een transfer. Reading biedt alsnog een vluchtroute voor de Nederlander, die overbodig is geraakt bij Hertha BSC.

De nieuwe club van Stam kan Beerens echter niet voor een appel en en ei overnemen. Hertha wil minimaal 1,2 miljoen euro hebben voor de buitenspeler, wiens contract nog een jaar doorloopt. De Duitsers maakten in de zomer van 2015 nog anderhalf miljoen euro over naar AZ.

Ook Nottingham Forest zou interesse hebben in Beerens, maar volgens Kicker heeft Reading overduidelijk de beste papieren. Met Stam en zijn adjudanten Andries Ulderink en Saïd Bakkati aan het roer hopen The Royals volgend seizoen te promoveren naar de Premier League, mogelijk dus mét Beerens.

Update 13/7 11.25: Beerens is inderdaad onderweg naar Reading. Brian Tevreden, technisch directeur van The Royals, bevestigt dat in gesprek met Voetbal International. "Als de onderhandelingen goed verlopen, wordt Roy morgen gekeurd en tekent hij een driejarig contract. Beerens kan de derde Nederlandse speler worden van de club van kersvers manager Jaap Stam. Joey van den Berg en Danzell Gravenberch staan ook onder contract bij de Championship-formatie.