Hiddink maakt pas op de plaats: FA krijgt toestemming voor gesprek met Big Sam

Hiddink maakt pas op de plaats: FA krijgt toestemming voor gesprek met Big Sam

13-07-2016 11:35

Sam Allardyce lijkt dé topkandidaat om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden. Sunderland, de werkgever van de Britse manager, laat woensdag in een officieel statement weten dat Allardyce (61) toestemming heeft gekregen om met de Engelse voetbalbond (FA) te praten over de vacature. 

De FA is op zoek naar een opvolger voor Roy Hodgson, die vertrok na het desastreus verlopen EK in Frankrijk. Onder meer Guus Hiddink, Steve Bruce, Eddie Howe en Jürgen Klinsmann werden gelinkt aan de job, maar Allardyce prijkt blijkbaar bovenaan het lijstje van de voetbalbond. 

Sunderland laat weten dat het liever geen afscheid wenst te nemen van Big Sam. De manager, die in het verleden aan het roer stond bij onder meer Bolton Wanderers, Blackburn Rovers en West Ham United, heeft zélf aan The Black Cats gevraagd om desondanks akkoord te gaan met een verzoek van de FA om gesprekken te voeren over het bondscoachschap.

De Premier League-club is duidelijk niet happy met de gang van zaken. De afgelopen dagen lekten al foto's uit waarop te zien was hoe Allardyce in gesprek was met officials van de FA. 'Dit hele proces is zeer schadelijk voor Sunderland, zéker in deze fase van het seizoen. We vragen de FA om respect en begrip en hopen dat zij snel met een adequate oplossing komen. Onze club heeft stabiliteit nodig.'