Update: Ajax zet Westermann nog voor aankondiging deal al op teamfoto

Update: Ajax zet Westermann nog voor aankondiging deal al op teamfoto

14-07-2016 09:35
87

Ajax hoopt zich op korte termijn te versterken met Heiko Westermann. De Telegraaf meldt dat woensdagmiddag. De 32-jarige Duitse verdediger staat nu nog onder contract bij Real Betis. Volgens het dagblad is Ajax al 'ver' met de voormalig speler van Hamburger SV en Schalke 04. 

Westermann heeft 28 interlands namens Die Mannschaft op zijn naam staan. Sinds afgelopen zomer speelt de verdediger, die op alle posities achterin uit de voeten kwam, bij Betis. Hij tekende twaalf maanden geleden voor twee seizoenen. Nu mag de routinier echter weer vertrekken bij de werkgever van Rafael van der Vaart.

Ajax-trainer Peter Bosz erkende vorige week al dat de Amsterdamse club graag een extra verdediger aan de selectie wil toevoegen. Na het vertrek van Mike van der Hoorn naar Swansea City is de spoeling achterin namelijk dun.

Toevallig: ook PSV haalde deze week een Duitse verdediger naar de Eredivisie. De landskampioen verraste maandag met de komst van Daniel Schwaab (27), oud-speler van VfB Stuttgart en Bayer Leverkusen.

Update 15.58: Heiko Westermann heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Ajax. Dat meldt Voetbal International. De 32-jarige Duitser, die op de transferlijst staat bij Real Betis, sprak woensdag met de clubleiding over een meerjarig contract. Bronnen rond Westermann laten aan VI weten dat hij hoopt op een snel akkoord.

Update 14/7 09.02 uur: Volgens De Telegraaf heeft Westermann een akkoord bereikt met Ajax over een contract voor twee seizoenen. Hij komt transfervrij over van Real Betis en kon ook voor Bundesliga-clubs kiezen, zo luidt de berichtgeving. Westermann had een voorkeur voor Ajax vanwege deelname aan de (voorrondes) van de Champions League. De verdediger lag tot medio 2017 onder contract bij Betis. Als de medische keuring goed verloopt, tekent Westermann bij Ajax. 

Update 14/7 09.36 uur: Westermann lijkt definitief Ajacied. Hij wordt door zijn nieuwe club Ajax namelijk alvast meegenomen op de teamfoto. Voor de oplettende kijkers: hij staat linksbovenaan.