Celtic richt vizier op Nederlandse spits na exit Kazim-Richards

Celtic richt vizier op Nederlandse spits na exit Kazim-Richards

13-07-2016 13:30
5

Lars Veldwijk heeft over interesse niets te klagen. De 24-jarige aanvaller staat in de belangstelling van de Schotse kampioen Celtic, weet VoetbalPrimeur.

Veldwijk, eigendom van Nottingham Forest, speelde het voorbije voetbaljaar op huurbasis voor PEC Zwolle. Financieel bleek het voor de club van trainer Ron Jans onhaalbaar om Veldwijk voor komend seizoen opnieuw te binden. In Schotland zijn ze eveneens onder de indruk van de fysiek sterke spits. In Veldwijk wordt een uitstekende vervanger van Colin Kazim-Richards gezien.

De Engels-Turkse aanvaller is na slechts een halfjaar Celtic vertrokken en speelt nu in Brazilië voor Coritiba. Het contract van Veldwijk bij Nottingham loopt nog één jaar door. Het is daardoor onwaarschijnlijk dat de Engelsen hem opnieuw willen verhuren; verkopen ligt meer voor de hand.

In 36 officiële wedstrijden maakte Veldwijk vorig seizoen veertien doelpunten. Celtic kan een scorende spits goed gebruiken. De Schotten verloren dinsdagavond in de tweede voorronde van de Champions League van Lincoln Red Imps, de kampioen van Gibraltar (1-0).