Irritaties bij winnend Oranje onder 19: Wij zijn geen Paris Saint-Germain

Irritaties bij winnend Oranje onder 19: "Wij zijn geen Paris Saint-Germain"

13-07-2016 14:18
11

Oranje onder 19 begon dinsdag het jeugd-EK met een 1-3 overwinning op de leeftijdgenoten van Kroatië. Bondscoach Aron Winter kon echter tot zijn ergernis niet over de sterkste elf beschikken.

Zo bleven Donny van de Beek en Frenkie de Jong bij Ajax en gaf Sparta Rotterdam geen toestemming om Sherel Floranus en Rick van Drongelen te selecteren. Alex Pastoor begrijpt de kritiek van Winter, maar kiest eieren voor zijn geld. De twee belangrijke talenten afstaan in de voorbereiding, zou volgens de Sparta-trainer sportieve zelfmoord betekenen.

"Als trainer ben ik aangesteld om mijn ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op de competitie. Wij zijn geen Paris Saint-Germain, dat met dertig punten verschil kampioen wordt in Frankrijk", vertelt Pastoor aan de Volkskrant. "Sparta heeft elke procent winst richting de Eredivisie nodig. Twee weken in de voorbereiding kunnen cruciaal zijn."

Uitgerekend Sparta en Ajax komen elkaar tegen in de eerste competitieronde, op 7 augustus. Pastoor denkt dat meetrainen met de Rotterdamse selectie beter is dan een EK met Oranje onder 19. "De situatie van Floranus en Van Drongelen is niet te vergelijken met de spelers die bij hun club bij de A-junioren of in het tweede elftal voetballen."