Oud-spits van FC Groningen en Go Ahead is er klaar mee: Dat wil ik niet meer

Oud-spits van FC Groningen en Go Ahead is er klaar mee: "Dat wil ik niet meer"

13-07-2016 20:36
2

Marnix Kolder is definitief profvoetballer af. De voormalig spits van onder meer FC Groningen, VVV-Venlo Go Ahead Eagles en FC Emmen gaat komend seizoen bij amateurclub Veendam 1894 aan de slag. 

Tussen 1997 en 2006 speelde Kolder (35) ook al in Veendam, dat toen nog actief was in het profvoetbal. Tegenwoordig gaat de Groningse club door het leven als Veendam 1894 en is het actief in de derde klasse op zondag. 

"Er waren enkele hoofdklassers geïnteresseerd. Maar dan moet je twee- tot driemaal per week trainen. Dat hoefde voor mij niet meer zo nodig", legt de targetman uit in gesprek met Menterwolde.info. "Ik heb een geel-zwart hart. Ik heb 12,5 jaar gevoetbald bij SC Veendam en ben ook twee jaar jeugdtrainer geweest bij Veendam."

Negentien jaar lang was Kolder profvoetballer. Het seizoen 2015/16, in dienst van Emmen, is zijn laatste als prof gebleken. (Jeugd)trainer wil-ie voorlopig niet worden. "Dan ben ik ook weer vier avonden in de week weg en moet ik zaterdag ook met de ploeg op stap. Dat wil ik niet meer en dat is juist de reden dat ik voor Veendam 1894 heb gekozen."