Update: Bayern München-verdediger arriveert bij landskampioen voor keuring

Update: Bayern München-verdediger arriveert bij landskampioen voor keuring

14-07-2016 11:37
18

Bayern München verhuurt Medhi Benatia aan Juventus en heeft SSC Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly op het oog als zijn vervanger. Duitse en Italiaanse media melden dat woensdagavond. 

Benatia maakte twee jaar geleden de overstap van AS Roma naar Der Rekordmeister, maar in de Bundesliga is de Marokkaanse stopper er nooit in geslaagd om een basisplaats af te dwingen. Onder meer Mediaset schrijft dat Benatia komend seizoen verhuurd wordt aan landskampioen Juventus. Donderdag wordt de stopper gekeurd door de Serie A-grootmacht. Juve betaalt ongeveer drie miljoen euro aan Bayern en kan Benatia in de toekomst definitief inlijven voor zeventien miljoen euro. 

Het afscheid van de Marokkaan heeft waarschijnlijk alles te maken met de concrete interesse van de Duitse grootmacht in Koulibaly. De beresterke Senegalees van Napoli is de afgelopen weken gelinkt aan Chelsea en Everton, maar Bayern lijkt nu met de stopper aan de haal te gaan. Op dit moment vinden er volgens Sky Germany onderhandelingen plaats tussen Napoli en de Bundesliga-kampioen.

Over het prijskaartje van de 25-jarige Koulibaly doen verschillende verhalen de ronde. Eerst werd een bedrag van circa 35 miljoen genoemd, maar sommige media claimen dat de oud-speler van RC Genk liefst 50 miljoen euro moet kosten. 

Update 14/7 11.37: Benatia lijkt inderdaad de overstap te maken naar Juventus. Via de officiële kanalen meldt De Oude Dame donderdag dat de Bayern München-stopper in Turijn is gearriveerd voor een medische keuring. Juve gaat Benatia (29) volgens Italiaanse media voor één jaar huren, met een optie tot koop.