Transfer van Westermann rond: Toen wist ik direct: ik wil graag naar Ajax

Transfer van Westermann rond: "Toen wist ik direct: ik wil graag naar Ajax"

14-07-2016 14:31
35

Ajax heeft Heiko Westermann definitief overgenomen van Real Betis. De 32-jarige verdediger tekent voor twee seizoenen en is 'heel happy' dat hij bij de Amsterdammers aan de slag kan.

'Ajax heeft overeenstemming bereikt met Heiko Westermann en Real Betis over de overgang van de verdediger', stelt Ajax op de clubsite. Eerder speelde de Duitser voor Greuther Fürth, Arminia Bielefeld, FC Schalke 04 en Hamburger SV.

"Ik ben heel happy met mijn contract bij Ajax. We hebben vorige week een geweldig gesprek gehad. Toen wist ik direct: ik wil graag naar Ajax. Het is fantastisch dat het allemaal zo snel is gegaan", zegt de nieuwste aanwinst van de Amsterdammers.

Trainer Peter Bosz gaat ook in op de komst van de verdediger: "Heiko voegt iets aan onze selectie toe wat we nog niet hadden. Hij heeft veel ervaring, heeft in grote competities gespeeld, is kopsterk en kan in de defensie op alle posities uit de voeten. Hij is behoorlijk tweebenig en kan - als het echt nodig is - ook op het middenveld spelen."