PSV, Ajax en Feyenoord shoppen goedkoop bij Sparta: Frustreert ons enorm

PSV, Ajax en Feyenoord shoppen goedkoop bij Sparta: "Frustreert ons enorm"

14-07-2016 19:11
18

Het frustreert Sparta meer en meer dat Nederlandse topclubs steeds maar weer de grootste talenten wegkapen uit de succesvolle jeugdopleiding van de Rotterdamse club. Georginio Wijnaldum (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax) en Memphis Depay (PSV) zijn slechts een paar voorbeelden van groeibriljantjes die nooit in het eerste elftal van de promovendus speelden. 

Als jonge voetballers worden weggeplukt op Het Kasteel, houdt Sparta daar slechts een bescheiden opleidingsvergoeding aan over. "Het frustreert ons enorm dat grote clubs onze talenten wegplukken, nog voordat ze in Sparta 1 hebben gestaan", vertelt directeur Manfred Laros aan Voetbal International. "Dat voelt niet goed."

"Als clubs hebben we samen één belang: een zo goed en herkenbaar mogelijke Eredivisie creëren. Als collega-clubs zouden we dan eigenlijk ook het volgende met elkaar af moeten spreken: we blijven van elkaars talenten af en scouten alleen bij amateurclubs in de regio."

"Kijk, we investeren bij Sparta jaarlijks tonnen in die opleiding, geven kinderen schoolbegeleiding, bieden ze elke vorm van training. Dan is het niet fair wanneer zo’n speler op zestienjarige leeftijd zegt: tot ziens! Daarbij hebben we bij Sparta de gezonde arrogantie dat we denken dat een speler bij ons net zo goed wordt opgeleid als bij Ajax, PSV of Feyenoord. Dan kan hij dus ook net zo goed debuteren in Sparta 1, denken wij", besluit Laros.