Kluivert verrast: géén trainer bij Ajax, maar topfunctie bij Paris Saint-Germain

Kluivert verrast: géén trainer bij Ajax, maar topfunctie bij Paris Saint-Germain

14-07-2016 19:00
79

Patrick Kluivert gaat bij Paris Saint-Germain aan de slag als directeur voetbalzaken. De Telegraaf meldt dat donderdagavond. Aanvankelijk zou Kluivert (40) komend seizoen aan het roer staan bij de A1 van Ajax. Die functie laat hij varen. 

Ajax noch PSG heeft de aanstelling van Kluivert bij de kampioen van de Ligue 1 bevestigd. De Telegraaf is echter stellig: de oud-spits van Oranje en onder meer Ajax, FC Barcelona en Newcastle United gaat een topfunctie bekleden in Parijs. Hij is benoemd tot directeur voetbal, wat betekent dat hij 'leiding gaat geven aan de nationale en internationale ontwikkeling van de club'. 

"De verwachtingen zijn hoog evenals de ambities van PSG en dat hoort bij zo’n grote club. Des te groter is de uitdaging voor mij om dit waar te maken samen met de spelers en de fans", tekent de krant op uit de mond van de 79-voudig (veertig goals) Oranje-international. 

Begin mei werd Kluivert door zijn grote liefde Ajax gepresenteerd als nieuwe trainer van de A1. Hij tekende voor twee jaar bij het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Amsterdamse topclub. Justin, de zoon van Kluivert, staat onder contract bij Ajax.