Update: Rummenigge reageert op Götze-deal: 'Helaas werkte het niet bij Bayern'

Update: Rummenigge reageert op Götze-deal: 'Helaas werkte het niet bij Bayern'

16-07-2016 18:02
17

Mario Götze is op weg naar zijn oude club Borussia Dortmund. De 24-jarige middenvelder heeft zijn ja-woord gegeven en zal vermoedelijk spoedig overkomen van Bayern München.

BILD meldt dat Götze en Dortmund er al persoonlijk uit zijn, maar dat er momenteel nog een verschil zit tussen de vraag van Bayern en het bod van Dortmund. Laatstgenoemde club wil 23 miljoen euro neertellen voor Götze, terwijl Der Rekordmeister aan 27 miljoen euro denkt. Wel is Bayern bereid om mee te werken aan een vertrek van de Duitse international.

Götze, die in 2013 Dortmund verruilde voor een avontuur bij Bayern, had ook naar de Premier League gekund, maar geeft de voorkeur aan een terugkeer op het oude nest. De maker van de winnende treffer in de WK-finale van 2014 is niet de enige speler die Dortmund in het verleden inruilde voor Bayern. Het meest recente voorbeeld is Mats Hummels, maar ook Robert Lewandowski maakte recentelijk de overstap. 

Update 15.56 uur: BILD meldt dat de transfer van Mario Götze naar Borussia Dortmund nu in kannen en kruiken is. De clubs hebben een overeenkomst bereikt over een transersom van 28 miljoen euro plus bonussen. Götze tekent tot 2021 bij zijn oude werkgever.

Update 16 juli, 18.02 uur: De transfer van Mario Götze van Bayern München naar Borussia Dortmund is nog niet helemaal rond. Volgens Bayern-preses Karl-Heinz Rummenigge bevinden de gesprekken zich in de laatste fase. "Maar rond is het nog niet. Daarvoor moeten de clubs eerst overeenstemming bereiken over de transfersom", aldus Rummenigge tegen Sport1. "Mario is een geweldige voetballer, maar helaas werkte het niet bij Bayern."