Toen ik werd weggestuurd bij Feyenoord wilde ik alleen maar sterker terugkomen

"Toen ik werd weggestuurd bij Feyenoord wilde ik alleen maar sterker terugkomen"

15-07-2016 07:59
15

Vincent Janssen meldde zich deze week bij Tottenham Hotspur. Hij werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst van de Engelse club, die de spits overneemt van AZ. En natuurlijk ging het direct ook weer over zijn verleden bij Feyenoord.

"Ik moest weg bij Feyenoord, waarop ik bij mezelf dacht: 'Ik moet harder gaan werken.' Omdat ik wilde terugkeren in de Eredivisie", zei Janssen op de clubsite van Tottenham. Hij keerde ook terug naar de Eredivisie door AZ, maar niet nadat hij bij Almere City FC sterker was geworden. "Het was goed om daar te spelen, ik vocht er echt voor. En na twee jaren in die divisie ging ik naar AZ en ging alles heel snel."

Nu heeft hij al de nodige interlands achter zijn naam staan. Hoe kon het zo snel gaan? En dan met name bij AZ? "Goede vraag. Het klikte gewoon in het team. Ik weet dat ik kan scoren als spits, maar de tweede seizoenshelft was gewoon ongelooflijk. We hebben het zo goed gedaan. We werden vierde en dat is heel goed voor de club. Toen ik werd weggestuurd bij Feyenoord wilde ik alleen maar sterker terugkomen. Ik ben blij dat het ook is gebeurd, want ik heb er veel voor gelaten."