PSV koopt Jurjus: Twee dagen geleden hoorde ik het pas voor het eerst

PSV koopt Jurjus: "Twee dagen geleden hoorde ik het pas voor het eerst"

15-07-2016 16:04
10

PSV heeft de transfer van Hidde Jurjus afgerond. De 22-jarige doelman komt over van De Graafschap en tekent in Eindhoven een vijfjarig contract.

"Twee dagen geleden hoorde ik het pas voor het eerst, nu sta ik al hier", laat de  nog licht verbaasde Jurjus weten op de website van zijn nieuwe werkgever. Technisch manager Marcel Brands laat weten dat de keeper met het oog op de toekomst is gehaald. "We hadden Hidde al langer op ons lijstje staan. Door de blessure bij Luuk Koopmans hebben we snel gehandeld. Jeroen en Remko zullen niet eeuwig bij PSV blijven, dus daarmee hebben we vast een voorschot naar de toekomst genomen."

Jurjus, die met rugnummer 31 gaat spelen en vrijdag nog afreist naar het trainingskamp in Zwitserland, weet wat de PSV-plannen met hem zijn. "Het is voor langere tijd en ik krijg een goede kans om me verder te ontwikkelen. Onder meer door op een hoger niveau te trainen. Daarnaast ga ik hier wonen en kan ik me dus ook op het persoonlijke vlak verder ontwikkelen", aldus de doelman, die al afscheid heeft genomen van De Graafschap.

"Het is, na een fantastische tijd bij De Graafschap een hele mooie stap voor mij. Ik ben daar op mijn achtste begonnen en heb er dertien jaar gespeeld. Nu was er de kans een stap hogerop te maken", besluit Jurjus, die 74 wedstrijden voor de Doetinchemmers speelde.