'Als PSV aan de deur klopt, dan ga je. Dat doet iedereen'

'Als PSV aan de deur klopt, dan ga je. Dat doet iedereen'

15-07-2016 18:14
17

Hidde Jurjus verbond zijn toekomst vrijdag voor vijf seizoenen aan PSV. Het moment van de bekendmaking van de transfer viel ongeveer gelijktijdig met het verloren kort geding van De Graafschap, zijn voormalige club.

Volgens commercieel directeur Martine Zuil is dat echter zuiver toeval. "Die zou ook zijn gegaan als wij nog in de Eredivisie zouden hebben gespeeld", laat ze weten aan Omroep Gelderland. "Ik denk dat je er niet lang over na hoeft te denken. Als PSV aan de deur klopt, dan ga je. Dat zou waarschijnlijk iedereen hebben gedaan."

Nu De Graafschap vrijwel zeker in de Jupiler League moet uitkomen, is het niet ondenkbaar dat ook namen als Vincent Vermeij het schip zullen verlaten. "Ik weet niet wat Vincent gaat doen. Wij kunnen dit aanvechten in een spoedappèl, dus feitelijk zouden we volgende week weer een Eredivisieclub kunnen worden. Het is een heel raar verhaal ondertussen, maar of Vincent daarop wil wachten, weten we niet. Misschien gaat hij wel de boer op. Maar hij heeft nog een doorlopend contract dus hij is gewoon Superboer en wij gaan ervan uit dat hij dat gewoon blijft komend jaar."