Kluivert met zijn '300 miljoen' op zoek naar Zlatan-opvolger: 5 spitsenopties

Kluivert met zijn '300 miljoen' op zoek naar Zlatan-opvolger: 5 spitsenopties

16-07-2016 12:00
31

In zijn topfunctie als directeur voetbalzaken bij Paris Saint-Germain is Patrick Kluivert de komende weken medeverantwoordelijk voor de opvolging van Zlatan Ibrahimovic. In Frankrijk werd eerder dit jaar gespeculeerd over een zomers transferbudget van 300 miljoen euro, dus Kluivert lijkt in alle luxe rond te kunnen kijken naar een nieuwe spits. VoetbalPrimeur kijkt naar welke topdeals hij deze zomer kan sluiten.

Hoewel de transfermarkt nog anderhalve maand open is, heeft PSG deze zomer al flink wat zaken gedaan. Thomas Meunier werd voor zeven miljoen euro overgenomen van Club Brugge en is de vervanger van Gregory van der Wiel, Sevilla-uitblinker en Poolse EK-ganger Grzegorz Krychowiak werd voor 26 miljoen euro gehaald en is een directe versterking voor het middenveld en Hatem Ben Arfa kwam transfervrij over van Nice. Aan de verkoop van Lucas Digne aan FC Barcelona hield de club 16,5 miljoen euro over.

Wedden

Meer odds

Voor Kluivert is er echter nog genoeg werk te verrichten om bij PSG een selectie samen te stellen die eindelijk Europees succes kan boeken. Er zal wellicht moeten worden ingespeeld op een vertrek van Blaise Matuidi naar Manchester United, er zal nog een creatieve topversterking moeten komen op het aanvallende middenveld (nieuwe coach Unai Emery gaat vermoedelijk met punt naar voren spelen) en belangrijker, er moet een waardige opvolger van Zlatan Ibrahimovic (en wellicht ook nog voor Atlético-target Edinson Cavani) worden gevonden. VoetbalPrimeur zet 6 mogelijke transfers, waarvan 5 spitsenopties, die Kluivert kan gaan doen op een rij en kijkt ook nog naar de Ajax-link.

Carlos Bacca (AC Milan)
Een naam die ongetwijfeld uit de hoge hoed van Emery is gekomen: Bacca. De Spaanse coach werkte bij Sevilla samen met de spits tijdens het succesvolle seizoen 2014/2015, waarna de Colombiaan de overstap naar AC Milan (18 goals) maakte. Bacca zei vrijdag nog dat er interesse is uit alle vijf de grote competities, waaronder van AS Roma en Atlético Madrid.

Gonzalo Higuain (Napoli)
De heilige graal voor topclubs die op zoek zijn naar een nieuwe spits deze zomer. Higuain was on fire afgelopen seizoen met 36 Serie A-goals. Juventus wordt als nieuwe club van de Argentijn genoemd en zou 94 miljoen euro willen betalen voor zijn komst. Maar die miljoenen zijn voor Kluivert geen probleem. Higuain halen is een garantie op goals, dat waar PSG zo naar snakt na Zlatan’s vertrek.

Alexandre Lacazette (Olympique Lyon)
Een hit in Frankrijk na zijn 63 goals in drie seizoenen voor Lyon. De club liet al weten mee te willen werken aan een PSG-transfer van de aanvaller die het EK met Frankrijk in eigen land misliep. Ook Arsenal is in de markt voor de Fransman.

Romelu Lukaku (Everton)
Nu er al maandenlang over zijn vertrek gespeculeerd wordt, kan het toch bijna niet anders dat Lukaku deze zomer het Everton van Ronald Koeman gaat verlaten. Hoewel de Belg geen grootste indruk maakte op het EK, wordt hij nog altijd in verband gebracht met een transfer naar een grote club. Manchester United, Chelsea, Arsenal, Juventus én natuurlijk PSG worden genoemd.

Diego Costa (Chelsea)
De spits van Chelsea, die mag vertrekken, werd voor de aankondiging van Zlatan dat hij Parijs ging verlaten al door zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes aangeboden bij PSG. Of de Braziliaanse Spanjaard het nog in zich heeft om aanvalsleider te worden en PSG eindelijk dat Europese succes te brengen, valt echter te betwijfelen.

James Rodriguez (Real Madrid)
Natuurlijk niet een optie voor de Zlatan-erfenis, maar James Rodriguez wordt al weken nauw in verband gebracht met PSG. Sterker, de gesprekken zouden al vergevorderd zijn. James komt bij Real amper aan de bak en kan de ideale offensieve aanvulling zijn op het Franse middenveld van Emery.

De Ajax-link
Als transferverantwoordelijke bij PSG is het natuurlijk niet ondenkbaar dat Kluivert ook bij zijn 'cluppie' Ajax gaat rondkijken. Is het niet deze transferzomer, dan mogelijk wel de volgende.

Riechedly Bazoer
Bazoer stond al op het lijstje van PSG met spelers om in de gaten te houden, net als op die van zeven andere Europese topclubs, maar de aanwezigheid van Kluivert kan die interesse alleen maar doen aanwakkeren. Zeker bij een vertrek van Matuidi zal Bazoer besproken worden op de burelen in Parijs.

Justin Kluivert
Met zijn keuze om niet bij de A1 van Ajax maar bij PSG aan de slag te gaan loopt Patrick de kans om met zijn zoon samen te werken mis. Maar gezien het feit dat Kluivert niet alleen met transfers belast is, maar ook met het structureren en goed laten doorstromen van de jeugdopleiding, is het naar Parijs halen van Justin helemaal niet zo onrealistisch. Het is voor de Amsterdammers te hopen dat vader Patrick de jeugdopleiding van Ajax als beste traject voor zijn zoon blijft zien.