Aanstaande PSV-aanwinst leert snel: Ik kon hem vervolgens goed afstoppen

Aanstaande PSV-aanwinst leert snel: "Ik kon hem vervolgens goed afstoppen"

16-07-2016 11:03
4

Aankomend PSV-aanwinst Pablo Rosario is van mening dat het EK onder 19 een enorm goede leerschool is voor hem en zijn teamgenoten. Ondanks de nederlaag tegen Engeland van afgelopen vrijdag (1-2) is de Amsterdammer van mening dat deze tegenslag de ploeg sterker maakt.

"Dit is een mooie kans om jezelf te laten zien", vertelt Rosario tegenover De Telegraaf. De speler tekent na het EK bij PSV een vierjarig contract en via de beloften moet hij uiteindelijk in het eerste elftal belanden. In het duel met de Engelse talenten kwam de speler van Almere City FC tegenover Chelsea-spits Dominic Solanke te staan - een krachtmeting die de speler in de Jupiler League nog niet heeft meegemaakt.

"Ik moet eerlijk zijn dat ik in de eerste helft een paar keer moeite had met de ballen die van de zijkant werden ingebracht. Solanke is een slimme spits, dus soms kwam hij er dan nét voor en had hij de eerste bal. Maar ik kon hem vervolgens wel goed afstoppen. In de tweede helft heb ik het goed opgepakt en is hij ook niet vaak meer voor me gekomen. Je leert hier snel. Zelfs al tussen de eerste en de tweede helft."

De nederlaag was een domper voor Rosario en zijn teamgenoten, maar desalniettemin heeft hij een goed gevoel over de beslissende wedstrijd tegen Frankrijk aankomende maandag. Een gelijkspel volstaat om door te gaan naar de volgende ronde. "Ik heb er vertrouwen in dat we doorgaan naar de halve finale. We willen dit toernooi winnen en hebben ook alle kwaliteiten om dat te doen. Deze wedstrijd verandert niks aan onze instelling en ons doel."

Lees ook: 'PSV strikt middenvelder met Ajax-verleden: akkoord over vierjarig contract'